Працівники комбінату не підтримують скасування переведення часу в Україні. Підпишіть петицію!

25-го липня 2024 року на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України була зареєстрована петиція №22/231076-еп під назвою «Щодо переведення часу». Вона опублікована від імені колективу Покровського гірничо-збагачувального комбінату – лідера з видобутку марганцевої руди і випуску концентрату в Україні. Суть Петиції полягає в тому, що відмова від сезонного переведення часу, яку ухвалила Верховна Рада, негативно вплине на українську економіку, яка через війну вже втратила значну частину свого потенціалу.

Свою позицію працівники підприємства формували з огляду на те, що економічну стабільність в державі забезпечує багатогалузева промисловість, сільське господарство і сфера послуг. Слід зважати на те, що для всіх цих галузей максимальний світловий день є найбільш раціональним та ефективним. Тому колектив Покровського ГЗК не підтримує рішення парламентарів щодо відміни переходу на літній час.

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про обчислення часу в Україні, тим самим скасувала перехід з літнього на зимовий час і навпаки (законодавча ініціатива №4201).

Ми, громадяни України, звертаємось до Президента України з проханням не підписувати цей закон.

За своїм розташуванням на карті світу України знаходиться в трьох часових поясах: UTC+1, UTC+2 і UTC+3, однак для практичної зручності межі часових поясів на суші проводяться не суворо уздовж меридіанів, а з урахуванням державних та адміністративних кордонів, тому вся територія країни адміністративно віднесена до одного часового поясу.

Літній і зимовий годинний день в кліматичному поясі, в якому розташована Україна, відрізняється майже вдвічі 8 годин взимку і 16 годин влітку. Раніше, перехід на літній час було запроваджено для того, щоб робочий час максимально припадав на світловий день.

З огляду на те, що основу української економіки складає багатогалузева промисловість, сільське господарство і сфера послуг, для всіх цих галузей максимальний світловий день є найбільш раціональним та ефективним.

Крім того, відмова від сезонного переведення часу не сприятливо вплине на фізичне здоров’я українців, враховуючи загальновідомий факт, що організм людини має власні біоритми, які збігаються з сонячним часом доби, а додаткова світлова година ввечері в зимовий час буде позитивно впливати на працездатність і самопочуття людини.

Крім того, існує позитивний досвід країн, наприклад Туреччина, яка розташована в межах тих самих географічних координатах по довготі, що й Україна, й успішно розвивається в часовому поясі UTC+3.

Покровський гірничо-збагачувальний комбінат є лідером з видобутку марганцевої руди і випуску концентрату в Україні. Ми, працівники комбінату, громадяни України, підтримуємо тих, хто виступає «ЗА» літній час.

Гірники і металурги, як правило, працюють не менше 8 годин на добу, а багато людей працюють за 12-годинним графіком. Якщо працювати в такому режимі за «зимовим часом», то зовсім не залишається дорогоцінних годин на відпочинок та сімейне дозвілля. А вони необхідні для нормального психологічного стану, внутрішньої гармонії і здоров’я людини. В період більш тривалого світлового дня робітники працюють продуктивніше, світло в виробничих приміщеннях і приватних будинках, квартирах включається пізніше. Більше бадьорості, менше гнітючої темряви і перебування в закритих приміщеннях ось те, що потрібно для повноцінного здоров’я й активного життя кожної людини.

Ми закликаємо залишити без змін питання переведення літнього часу і звертаємось до Президента України з проханням скористатися Вашими повноваженнями, передбаченими статтею 94 Конституції України, не підписувати Закон про обчислення часу в Україні № 3562-IX від 06.02.2024р., йдеться в тексті Петиції.

Для того, щоб Петицію розглянув глава держави, вона має набрати 25 тисяч голосів до 25 жовтня 2024 року. Якщо ви розділяєте позицію нашого колективу, авторизуйтесь за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/231076 і віддайте свій голос за продовження двосезонного переведення часу в Україні.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11