В Україні школи зможуть самі визначати терміни навчального року

Школам дозволили самостійно визначати тривалість навчального року. Про це повідомили на сайті Міністерства освіти та науки (МОН) України.

У МОН нагадали, що згідно з постановою Кабміну, навчальний рік в Україні розпочнеться 2 вересня 2024 року і триватиме до 30 червня 2025 року.

У відомстві також зазначили, що при цьому педагогічна рада кожної школи визначає структуру й тривалість навчального року, тижня, дня, занять, відпочинку між ними та форми організації освітнього процесу. Для цього обов’язково має бути врахований час, передбачений освітньою програмою, обсяг навчального навантаження, зазначений у навчальному плані, а також фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону, в якому відбувається навчальний процес.

У МОН наголосили, що обласні військові адміністрації та засновники шкіл мають створити належні умови для старту навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

А школи подбають про баланс між навчанням і відпочинком – на канікули відведено щонайменше 30 днів упродовж навчального року. Ця гнучкість дозволить адаптуватися до викликів воєнного часу та забезпечити якісну освіту для кожного учня, – резюмували в МОН.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11