Чи вплине відмова від переведення годинника на літній час на ситуацію зі світлом в Україні?

Традиційно сезонне переведення годинників в Україні відбувалося згідно з постановою Кабміну 1996 року. Це робили для економії електроенергії. Але 16 липня 2024 року Верховна Рада скасувала переведення часу в нашій державі з зимового на літній, ухваливши відповідний законопроєкт. Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

У звʼязку з цим цілком закономірним стало питання стосовно того, чи вплине таке рішення на загальну ситуацію зі світлом. Як зазначив посадовець, через скасування переведення годинників вітчизняна енергосистема не постраждає.

Міністр енергетики Герман Галущенко пояснив, що це нововведення не буде мати негативних наслідків для енергосистеми, ситуація й надалі залишається стабільною, – акцентував Микола Колісник.

Варто також додати, що законопроєкт стосовно скасування переходу на літній час мав на меті вирішення не лише питань обчислення часу в Україні, але й забезпечення захисту територіальної цілісності. Окрім того, в пояснювальній записці до документа врахована думка лікарів, які вважають, що зимовий час більше відповідає біологічним ритмам людини.




Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11