«Укренерго» посилить захист енергооб’єктів завдяки гранту від ЄС

«Укренерго» отримає грант у розмірі 100 млн євро від ЄС. Ці кошти будуть спрямовані на захист обєктів вітчизняної енергетики та їхнє відновлення. Про це повідомляють у пресслужбі компанії.

Відповідна грантова угода була підписана головою правління «Укренерго» Володимиром Кудрицьким та очільником представництва німецького державного банку розвитку KfW в Україні Лоренцом Гесснером.

Єврокомісія уповноважила KfW спрямувати до «Укренерго» кошти спеціальної бюджетної програми ЄС «Ukraine Investment Facility» та забезпечити фінансування та реалізацію низки пріоритетних енергетичних проєктів,йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про:

  • модернізацію високовольтних підстанцій в західних регіонах України та розбудову міждержавних інтерконекторів, які з’єднують Україну з енергосистемою континентальної Європи;

  • ремонт та відновлення зруйнованого або пошкодженого російськими обстрілами обладнання на високовольтних підстанціях, а також закупівлю і поставку нового обладнання;

  • заходи з посилення фізичного захисту підстанцій «Укренерго».

Зазначається, що цей грант – вже друга цільова програма «Реконструкція та відновлення інфраструктури передачі електроенергії України». Угоду щодо реалізації першої фази програми на суму 15 млн євро було підписано 11 червня під час Берлінської конференції з відновлення України. Загалом від початку повномасштабної війни «Укренерго» вдалося залучити міжнародну допомогу на 1,5 млрд євро. Зокрема, 324 млн євро були отримані завдяки підтримці KfW.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11