Тариф на воду у Покрові залишається без змін

16-го липня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Покровської міської ради. Головне питання порядку денного стосувалось скасування рішення виконкому від 28.06.2024 року «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення Міському комунальному підприємству «Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства». Про це йдеться у повідомленні прес-служби міського голови. Згідно з прийнятим рішенням, тариф на воду у Покрові залишається на рівні 36, 80 грн/м³, з ПДВ.

Нагадаємо, що за попереднім рішенням виконкому, від 28.06.2024 року, з 1-го липня 2024 року мешканці Покрова мали б сплачувати за воду 130 грн 68 коп. у зв’язку із запуском в роботу нового водогону. Це викликало гострий суспільний резонанс, особливо в умовах війни.

За інформацією очільника Дніпропетровщини Сергія Лисака, жителів Нікопольщини почули, і до вирішення нагальної проблеми долучилося керівництво держави та Міністерство інфраструктури.

Перед загрозою суттєвого здорожчання місцеві опинилися після підриву росіянами Каховської ГЕС. Завдяки будівництву магістрального водогону містам повернули стабільне водопостачання. Але постало питання ціни на послугу, яка тепер – вища. Причина не лише у «покупній» воді. А й у зростанні вартості електроенергії, обслуговування, мінімальної зарплатні працівників. Для людей подекуди це було б непідйомним. Особливо на територіях, які знаходяться під постійними ворожими обстрілами, – акцентував Сергій Лисак.

Члени виконкому від Покровського ГЗК, технічний директор Віктор Бондарець та директор з управління персоналом Володимир Травка, позитивно відреагували на таку допомогу від держави. Звісно ж, вони підтримали рішення про скасування здорожчання вартості водопостачання у Покрові. Підкреслили, що тариф на рівні 130 грн 68 коп. був би непідйомним для мешканців нашого міста. Зокрема і для працівників комбінату, більшість з яких зараз перебуває у вимушеному простої.

Тож ціну на воду для мешканців Покрова, Нікополя та Марганця утримуватимуть на попередньому рівні. А різницю між ринковою вартістю послуги та тією, яку сплачують споживачі, компенсуватимуть коштом держбюджету.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11