У Міненерго розповіли, коли можна чекати на збільшення імпорту електроенергії

За прогнозами, вже восени Україна матиме збільшені потужності для того, щоб імпортувати більше електроенергії. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Як пояснила посадовиця, наразі ситуація в енергосистемі України надскладна, в ній зафіксовано високий дефіцит. Для його часткового подолання наша країна звертається до країн-сусідів, які надають нам енергетичну допомогу.

Необхідно розуміти, що безперешкодний імпорт електроенергії з інших країн залежить від технічної спроможності пропуску цього важливого ресурсу. Саме тому наші енергетики посилено працюють над збільшенням технічної можливості отримання електроенергії вже найближчим часом, – пояснила Світлана Гринчук.

Вона додала, що в Міністерстві енергетики роблять все можливе, щоб втримати стабільність роботи вітчизняної енергосистеми. Але, на жаль, через великий дефіцит та зростання споживання, доводиться застосовувати обмеження та графіки відключень.

Нагадаємо, очільник Уряду Денис Шмигаль анонсував, що ситуація в українській енергосистемі поступово почне поліпшуватися наприкінці липня. Саме тоді планується вивести з ремонту декілька обєктів генерації, шо дозволить посилити енергосистему додатковою потужністю. Будемо сподіватись, що російські війська не зіпсують планів Уряду.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11