Українців попередили про нову шахрайську схему з банківськими картками

У Держспецзв’язку України попереджають про активізацію шахраїв в мережі. Виявлено ще одну протиправну схему щодо використання банківських карток з метою привласнення коштів. Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

Останнім часом у мережі суттєво збільшилася кількість оголошень з пропозицією здати банківську картку «в оренду» за приблизно 1 тис. грн на добу. Окрім цього, трапляються пропозиції легкого підробітку, де «роботодавці» одразу просять надіслати номер банківської картки. При цьому говорять, що він потрібен для того, щоб переслати «заробітну плату». Злочинці також можуть запропонувати відкрити банківський рахунок на власне імя для того, щоб саме туди надійшов переказ від іншої особи.

У Держспецзв’язку попереджають, що всі ці схеми ні що інше, як небезпечні шахрайські пропозиції. Вони називаються грошовими мулами чи дропами. Аферисти використовують чужі картки для проведення операцій із засобами незаконного походження. Подібні схеми використовують для того, щоб заплутати слідство.

Важливо й те, що люди, які передали свою картку комусь в користування, вважаються співучасниками злочину. За участь в подібних схемах для них передбачена відповідальність – штрафи, конфіскація майна чи навіть позбавлення волі.

Тому, якщо ви побачили подібне оголошення, у жодному разі не реагуйте на нього і не піддавайтеся на можливість легкого заробітку, бо можете стати жертвами афери!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11