Коли прогнозується покращення ситуації в енергетиці? Відповідь дав прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Ситуація у вітчизняній енергетичній системі залишається надзвичайно складною. Через наслідки тотальних ворожих обстрілів та спеку погодинні відключення тривають. Про це заявив очільник Уряду Денис Шмигаль.

Разом з тим, за словами посадовця, вже у 20-х числах липня українці можуть розраховувати на послаблення графіків відключення електроенергії.

Це стане можливим завдяки завершенню ремонтних робіт на деяких обєктах генерації, що дозволить збільшити потужність в енергосистемі. Таким чином, відключення будуть не такими тривалими, – повідомив премєр-міністр.

Шмигаль додав, що Уряд також розробив і вже частково запустив комплекс заходів, що стимулюватиме громадян та бізнес до енергетичної стійкості. Йдеться зокрема про кредити для українців на встановлення сонячних, вітрових установок та систем накопичення електроенергії, пільгові кредити для малого й середнього бізнесу. Оформити кредити зможуть також і ОСББ. А ще до Верховної Ради подані законопроєкти щодо скасування мита та ПДВ на ввезення енергетичного обладнання. Прогнозується, що всі ці механізми запрацюють на повну силу не пізніше 25-го липня.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11