У Києві та Кривому Розі тривають аварійно-рятувальні роботи. Відомі нові подробиці

Всі ми пам’ятаємо, що вчора, 8-го липня, російські війська вчинили жахливий кривавий терор по цивільним об’єктам України. За оновленими даними від президента України Володимира Зеленського, станом на цей час відомо про 38 загиблих, серед них четверо дітей. У Києві та Кривому Розі сьогодні, 9-го липня, оголошено День жалоби в пам’ять про невинних жертв.

За словами глави держави, внаслідок ракетних ударів у Києві, Кривому Розі та Дніпрі 190 людей отримали поранення. Всім постраждалим надається медична допомога. Пацієнтів «Охматдиту» розподілили по іншим медичним закладам столиці.

  •  В частині місць влучання ракет аварійно-рятувальні роботи не припинялися всю ніч. Залучено майже 400 рятувальників. Дякую всім, хто рятує та дбає про наших людей, усім, хто залучений, усім, хто допомагає, – прокоментував Зеленський.

Він також зазначив, що продовжується робота з посилення захисту українських громад від російських атак:

  • Будуть рішення. Світ має для цього необхідну силу.

Через масовані ракетні атаки російських військ на українську енергосистему компанія Укренерго скасувала всі заплановані виміри енергоспоживання. В липні вони проводитись не будуть через значний дефіцит ресурсу. Натомість застосовуватимуться графіки погодинних відключень світла.

– Головна причина застосування графіків погодинних відключень – наслідки восьми ракетних та дронових ударів по українських електростанціях, які росіяни здійснили з початку цього року. Втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності. Ця потужність еквівалентна споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії. На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку, – розповідають в Укренерго.

 

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11