Росіяни скоїли черговий кривавий теракт у Дніпрі, загинули люди

Сьогодні вранці, 3-го липня, російські терористи знову завдали моторошного удару по Дніпру. Окупанти комбіновано атакували цивільну інфраструктуру, спрямувавши на неї ракети та дрони. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Наші оборонці неба збили над областю 5 ворожих ракет та 5 БпЛА (розвідник та шахеди). Але, на жаль, без наслідків не обійшлося. У Дніпрі пролунали потужні вибухи, є руйнування торговельного центру. Біля місцевого медзакладу виникла пожежа. На цю мить відомо про 5 загиблих і 34 постраждалих.

Третина з них – у лікарні. Стан двох місцевих медики оцінюють як важкий. У людей здебільшого осколкові поранення та різані рани. Забої та переломи, – констатував Сергій Лисак.

За інформацією керівника Дніпро ОВА, серед постраждалих – 14-річна дівчинка.

На місці події розгорнуто оперативний штаб, працюють підрозділи ДСНС, всі комунальні служби, триває евакуація людей з місць можливого загоряння.

Міський голова Дніпра Борис Філатов додав, що через атаку росіян повибивало вікна у двох школах і трьох дитсадках.

Крім цього, у дитячій лікарні у відділення реанімації прилетів уламок, утім, обійшлося без постраждалих. Є руйнування в одній з амбулаторій, в іншій лікарні сталося загоряння приміщення архіву, – розповів посадовець.

На черговий жахливий злочин російських нелюдів відреагував і президент Володимир Зеленський:

Цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі – сучасні системи ППО та далекобійність нашої зброї. Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору.

Висловлюємо щирі співчуття рідним загиблих від рук російських терористів. Постраждалим – швидкого одужання. За всі злочини, заподіяні агресором, повинна бути справедлива кара, весь світ має реагувати!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11