«Укренерго» отримало нове високовольтне обладнання для відновлення вітчизняної енергосистеми

Днями НЕК «Укренерго» було отримано нове високовольтне обладнання від компанії Energy Community. Воно покликане допомогти у відновленні енергосистеми України після масованих російських ударів. Про це повідомляють у пресслужбі компанії.

Згідно з повідомленням, енергокомпанія отримала шунтуючі реактори для підстанцій «Укренерго» вартістю 4,4 млн євро. За словами голови правління Володимира Кудрицького, це обладнання є критично важливим для регулювання напруги у високовольтній мережі. А це якраз і є одним з ключових завдань для забезпечення стабільної роботи енергосистеми після масованих російських атак. Воно було придбано за кошти Ukraine Energy Support Fund, яким керує Energy Communitу.

З початку повномасштабної війни Energy Community надало «Укренерго» допомогу на суму 34,2 млн євро. Ці гроші були витрачені на придбання високовольтного обладнання, зокрема, трансформаторів, акумуляторних батарей та спеціальної автомобільної техніки.

Ми щиро вдячні Energy Community за підтримку та співробітництво. Завдяки такій суттєвій допомозі нашим фахівцям вдається швидко відновлювати високовольтні об’єкти після обстрілів, здійснених росією, а також готуватися до наступного опалювального сезону, – акцентував Володимир Кудрицький.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11