Керівник облради закликає Уряд дозволити не вимикати світло в Нікопольському районі

Через постійні обстріли громад Нікопольщини, на цих територіях склалася дуже складна гуманітарна ситуація. На додачу місцеві мешканці ще й змушені пристосовуватись до графіків відключень електроенергії. Проблеми жителів не оминули своєю увагою керівники області. Голова облради Микола Лукашук закликає Уряд дозволити не вимикати світло в домівках людей, які і так постійно потерпають від рук російських терористів.

Очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням не застосовувати графіки погодинних відключень електричної енергії в населених пунктах Дніпропетровської області, розташованих на територіях, на яких ведуться або велися бойові дії, а також в тих, що наближені до таких територій. Це дозволить забезпечити пріоритетне електропостачання відповідно до встановленого мінімального навантаження.

Посадовець зазначає, що першочергово це стосується Нікополя та громад Нікопольського району:

Там налічується 8 територій, на яких ведуться активні бойові дії. Гуманітарна ситуація в тамтешніх громадах дуже важка: люди мають проблеми не лише зі світлом, але й з водопостачанням, звʼязком та належним оповіщенням про небезпеку обстрілів з боку російських окупаційних військ. Прифронтові громади нашої області зараз не споживають багато електроенергії. Тому вважаю, що там можуть не застосовуватися графіки погодинних відключень. Це допоможе нашим людям, які перебувають під постійним тиском ворога. Сподіваюсь, це питання буде вирішено, написав Микола Лукашук.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11