Ветерани можуть безкоштовно отримати засоби реабілітації

В Україні діє безкоштовна програма реабілітації для військових та людей з інвалідністю. Про це повідомляє Український ветеранський фонд.

Скористатися програмою та безоплатно отримати засоби реабілітації можуть учасники бойових дій, а саме: люди з інвалідністю, військовослужбовці, ветерани військової служби та правоохоронних органів.

Перелік допоміжних засобів реабілітації включає:

  • протезно-ортопедичні вироби, зокрема, ортопедичне взуття;

  • спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;

  • допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;

  • засоби для пересування;

  • меблі та оснащення;

  • спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

Для того, щоб отримати необхідні засоби реабілітації, треба надати посвідчення особи, висновок комісії (медико-соціальної експертної, лікарсько-консультативної або військово-лікарської, залежно від категорії особи), індивідуальну програму реабілітації та інші підтверджуючі документи. За бажанням, засоби можна придбати самостійно за медичними показниками. Надалі їхня вартість буде відшкодована відповідно до граничних цін, затверджених Мінсоцполітики.

Заявку на забезпечення засобами реабілітації або виплату компенсації можна подати через органи соціального захисту населення, ЦНАП або електронний кабінет особи. Додаткову інформацію можна отримати за номером: 0 800 332 029.



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11