Рятувальники регіону попереджають про найвищий рівень пожежної небезпеки

За прогнозами синоптиків, найближчими днями, до 3 липня включно, на Дніпропетровщині збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки. В області очікується спекотна та посушлива погода, що може стати причиною виникнення пожеж в екосистемах. Про це повідомив голова Дніпро ОВА Сергій Лисак. 
– Закликаю мешканців області бути свідомими. Суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Адже нехтування ними може призвести до виникнення загорянь та становити загрозу для людей, – наголосив керівник Дніпропетровщини. 
Своєю чергою, рятувальники теж проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед жителів регіону. Так, днями до неї були залучені мешканці приватного сектора м.Покров.  Вогнеборці поспілкувалися з людьми на актуальну тему пожежної безпеки в природних екосистемах, розповіли про правила поводження з вогнем у спекотний період, а також про алгоритм поведінки у разі виявлення займання.  
Для того, щоб не спричинити займання, слід суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Особливо влітку, коли температура зовнішнього середовища суттєво підвищується. Зважаючи на це, категорично забороняється:
  • Випалювати  стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, адже вогонь може знищити врожай, який дозріває в полях, лісові масиви.
  • Розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, адже у вітряну погоду пожежа може перекинутися на них та спричинити небезпеку для життя людей;
  • Розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку.
Надзвичайники також акцентують на тому, що у разі виявлення займання, слід терміново викликати пожежно-рятувальний підрозділ за номером «101». Та додали, що за спалення сухої рослинності і її залишків передбачена адміністративна, а в деяких випадках і кримінальна відповідальність.
 
Пам’ятаймо, що наші мужні рятувальники  працюють у надскладних умовах. Тож, ми маємо бути відповідальними, аби не додавати їм клопоту. 
 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11