Покровчанам розповіли про правила безпеки на воді

Сьогодні, 26-го червня, у Покрові співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) провели профілактичний захід для мешканців міста. Дорослим та дітям, а також вихованцям дитячого табору, які перебували на березі місцевої водойми, надзвичайники нагадали про необхідність дотримуватися правил безпеки під час відпочинку біля води. Про це повідомляють у Нікопольському районному управлінні ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Мета заходу – запобігання загибелі людей на водних обʼєктах. Під час роз’яснювальної роботи фахівці ДСНС звернули увагу співрозмовників на те, що нещасні випадки трапляються в результаті порушення правил безпечної поведінки на воді:

    • купання необладнаних для цього місцях,
    • пірнання в незнайомих місцях,
    • купання у нетверезому стані,
    • переохолодження тощо.

Рятувальники закликали дорослих не залишати дітей без нагляду біля водойми та не дозволяти відвідувати їх самостійно.

З вихованцями дитячого табору фахівці ДСНС провели цікаву розмову, під час якої дітлахи зрозуміли, що наближатися близько до води і заходити в неї можна тільки під наглядом дорослих. Не слід плавати на глибині, що перевищує зріст, а також штовхати інших у воді.

Зокрема всім присутнім нагадали, що у випадку небезпеки слід негайно викликати фахівців, зателефонувавши за такими номерами: «101» Служба порятунку, «103» – швидка допомога.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11