Наші вдома. Україна повернула з полону 90 Захисників

25 червня відбувся черговий обмін військовополоненими, в ході якого з російського полону повернули 90 військових. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

– Вдома – це не просто слова. Вдома – це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського полону. Воїни Нацгвардії, ВМС, армії, тероборонці, прикордонники. Ті, хто захищали Маріуполь. Ті, хто захищали ЧАЕС. Ті, хто були на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках, – написав Зеленський.
У Координаційному центрі з поводження з військовополоненими уточнили, що на рідну землю повернулися 32 нацгвардійці, 18 прикордонників, 17 представників ВМС, 15 бійців ЗСУ та 8 тероборонівців. Зокрема, вдалося повернути 59 оборонців Маріуполя, з них 52 бійці, що вийшли з Азовсталі. З полону визволено 5 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС.
Цей обмін відбувся за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Володимир Зеленський подякував керівництву ОАЕ за сприяння у звільненні українських захисників.
– Пам’ятаємо про всіх наших людей у російському полоні. Продовжуємо роботу задля звільнення кожного й кожної. Шукаємо правду про всіх, кого може утримувати ворог, – акцентував президент.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець уточнив, що це вже 53 обмін полоненими, в рамках яких вдалося загалом звільнити 3 тис. 300 українців та українок.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11