Військово-обліковий документ з QR-кодом тепер можна отримати у ЦНАПі

Відтепер в усіх ЦНАПах України можна отримати військово-обліковий документ з QR-кодом. Він має таку ж юридичну силу, як і документ в електронній формі. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Якщо раніше військовозобовʼязаний отримав витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, він зможе повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий документ із QR-кодом.

За словами фахівців, відповідний документ можна буде отримати безоплатно, без черг та відвідування територіальних центрів комплектування. Він сформується автоматично, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про заявника.

Як отримати військово-обліковий документ з QR-кодом?

    • Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу,
    • надає про себе актуальні дані,
    • адміністратор вносить їх в електронну систему,
    • інформація автоматично підтягується в реєстр «Оберіг»,
    • заявник отримує військово-обліковий документ із QR-кодом.

За бажанням заявника, адміністратор надішле на електронну пошту PDF-файл сформованого військово-облікового документа або одразу роздрукує його.

Документ дійсний 1 рік з моменту отримання.

Уточнення військово-облікових даних та отримання документа з QR-кодом у ЦНАПі в середньому триває до 15 хвилин. Тож економте свій час та виконуйте норму закону за лічені хвилини, – радять в Мінцифри.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11