Якщо по телефону ваш «друг просить в борг» – перевірте. В області орудують шахраї!

У Вільногірську, що на Дніпропетровщині, поліцейські викрили телефонного шахрая. Він ошукав місцеву мешканку за схемою «друг просить в борг». Про це повідомляє Камʼянське районне управління поліції.

Використавши знайдену сім-картку, підозрюваний отримав доступ до чужого акаунта. Від імені його власниці зловмисник здійснив розсилку повідомлень «друзям» з проханням позичити гроші. Повернути обіцяв наступного дня. Одна зі знайомих відгукнулася на прохання нібито «подруги» та перерахувала необхідну суму. Пізніше, зателефонувавши подрузі, 47-річна постраждала зрозуміла, що її ошукали. Вона одразу звернулася до поліції. Слідчі відділення №4 Кам`янського районного управління поліції викрили зловмисника. Ним виявився вже раніше судимий за майнові злочини 34-річний чоловік.

Фігуранту повідомили про підозру у скоєні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Якщо друзі або знайомі через соціальні мережі, або месенджери просять надати грошей у борг – необхідно спочатку зателефонувати людині особисто та переконатися, що їй дійсно потрібна допомога, – наголошують поліцейські.

Тож, будьте уважними до подібних дзвінків чи повідомлень. Не піддавайтесь емоціям одразу. Спочатку перевірте достовірність інформації, а потім приймайте рішення, як далі діяти.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11