У додатку «Дія» з’являться чотири нових документи

Міністерство цифрової трансформації розширює перелік цифрових документів у «Дії». Про це повідомив віцепрем’єр, голова відомства Михайло Федоров у Telegram.

За його словами, у додаток «Дія» незабаром будуть додані ще кілька документів. Йдеться, зокрема, про свідоцтво про шлюб, розлучення та зміну імені.

Вже скоро не доведеться носити із собою паперові свідоцтва, вони будуть завжди під рукою у вашому смартфоні. Коли влаштовуєтесь на роботу, підтверджуєте зміну прізвища, імені або оформлюєте пільги, та навіть коли отримуєте за дружину чи чоловіка посилку на «Укрпошті», – зазначив посадовець.

Крім того, за словами Федорова, після додавання функціоналу до «Дії» автоматично за податковим номером підтягуватиметься свідоцтво про народження дитини. Таким чином, не потрібно буде більше вводити вручну серію та номер свідоцтва. 

Це розв’яже проблему, коли мама змінює прізвище – і виникають труднощі з підтягуванням свідоцтва дитини, – додав міністр.

Важливо, що всі вищезазначені документи обовязково будуть відображатися у застосунку «Дія», якщо вони є у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11