Електроенергія: у «Yasno» пояснили, чого українцям чекати найближчим часом

Стан енергосистеми України наразі дуже складний – критично не вистачає внутрішньої генерації електроенергії через російські обстріли. Тому продовжують діяти стабілізаційні відключення світла для промислових і побутових споживачів. Про ситуацію в енергосистемі на найближчі 6-8 тижнів розповів гендиректор компанії «Yasno» Сергій Коваленко на своїй сторінці у Фейсбук.

Сергій Коваленко акцентував, що зараз навіть максимальний імпорт електроенергії не розв’язує проблему критичної нестачі внутрішньої генерації, яка виникла внаслідок атак окупантів. Також є значна залежність вітчизняної енергосистеми від сонячної та вітрової генерації, і саме тому навіть впродовж одного дня можуть відбуватися суттєві коливання. Ще однією причиною дефіциту посадовець називає ремонтні профілактичні роботи на атомних станціях, через що не працюють деякі блоки.

Ситуація з дефіцитом електроенергії буде складною протягом найближчих 6-8 тижнів, адже окрім вищезазначених проблем з генерацією через спекотну погоду зростатиме енергоспоживання, – попередив посадовець.

Гендиректор «Yasno» наголосив, що для більш точного планування побуту та роботи не варто розраховувати на наявність світла в «сірих зонах», зокрема йдеться про пікові години. Разом з тим він запевнив, що у «білій зоні» світло має бути. Якщо ж електропостачання відсутнє, необхідно заповнити електронну заявку на сайті мереж.

Нагадаємо, що у нових графіках відключень світла є три категорії: темно-сіра зона (світла точно немає), світло-сіра зона (можливі відключення світла), біла зона (гарантовано є світло).

Графіки відключень за своєю адресою можна знайти:





Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11