Масована атака військ рф на українську енергетику збільшила дефіцит ресурсу. Діють обмеження

В ніч на 20 червня російські війська завдали вже 7-го масованого удару по енергоструктурі України за весь період повномасштабного вторгнення. Цього разу атака здійснювалась із застосуванням ракет та безпілотників. Пошкодження зазнали енергооб’єкти у Вінницькій, Дніпропетровській та Донецькій областях. Також зачепило мережі обленерго у Київській області. Під час атак постраждали сім енергетиків на двох об’єктах. Наразі вони перебувають у лікарні з травмами різного ступеня важкості, один з них у важкому стані. Зараз триває оцінка завданих збитків. Там, де безпекова ситуація дозволяє, вже розпочато аварійно-відновлювальні роботи. Про це повідомляють в Укренерго.

Сьогодні, 20 червня, через російські атаки, обмеження на споживання електроенергії діятимуть на всій території України до півночі.
В Укренерго підкреслюють, що головною причиною введення цих обмежень стали наслідки семи ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через серйозні пошкодження вони не можуть виробляти таку кількість електроенергії, як раніше. Щоб подолати дефіцит в енергосистемі, залучається імпорт та аварійна допомога з європейських країн. Однак, через масштабність пошкоджень, цих заходів недостатньо для підтримання балансу в енергосистемі, тому диспетчерський центр енергопостачальної компанії змушений впроваджувати обмеження на споживання як для промислових, так і для побутових споживачів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11