12 червня, Дніпропетровщина: вночі оборонці неба знищили над областю зграю шахедів, а вдень відбивали ракетну атаку

В ніч на 12 червня російські окупанти атакували область шахедами. 11 ворожих дронів приземлили наші бійці протиповітряної оборони: по 4 у Синельниківському й Новомосковському районах, та по одному – у Дніпровському, Кам’янському і Павлоградському. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

На жаль, атака окупантів не минула й без наслідків. На Синельниківщині постраждала родина. У 13-річного хлопчика – гостра реакція на стрес. У чоловіка 39 років та жінки 40 років – різані рани. Їм надали меддопомогу, лікуватимуться амбулаторно. Пошкоджені 9 приватних будинків, – розповів посадовець.

Крім того, вечері, 11 червня, та сьогодні під ранок ворог знову обстріляв Нікополь, застосувавши артилерію і дрони-камікадзе.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що за день, 11 червня, росіяни здійснили близько півтора десятка атак по Нікопольщині! Окрім райцентру били й по Покровській громаді. Застосували дрони-камікадзе та відкривали вогонь з артилерії.

За словами посадовця, у Нікополі від обстрілів, які ворог здійснив ранком 11 червня, постраждала 87-річна жінка. Її доправили до лікарні у стані середньої тяжкості.

Вороже залізяччя пошкодило багатоповерхівку, 26 приватних осель, 14 господарських споруд, ще одна зруйнована вщент. Зачепило інфраструктурний обʼєкт, медцентр, лінію електропередачі, сонячну панель, трактор та 4 парники.

Крім того, наші вартові неба збили над областю дві російські ракети.

Через падіння уламків збитих вдень ракет у Дніпровському районі з гострою реакцією на стрес 37-річна жінка на останньому місяці вагітності. Від госпіталізації вона відмовилася. Пошкоджено 3 житлових будинки, господарська споруда й сонячна панель. Також сталася пожежа, але її успішно ліквідували рятувальники, – доповів Микола Васильович.

За його словами, гучно було вчора й на Криворіжжі:

У заправку, що у Зеленодольській громаді, поцілив безпілотник. У результаті загорілося обладнання. Вогонь надзвичайники приборкали. В інших громадах області день минув спокійно.

Гарна новина надійшла від очільника Нікопольської районної військової адміністрації Євгена Євтушенка: у загарбників, які знаходяться на лівому березі колишнього водосховища, поменшало на одну вогневу позицію. В цьому їм допомогли «добрі люди».

Отже, не втрачаємо віри у краще. А щоб справедлива кара якнайшвидше наздогнала ворогів України, продовжуємо підтримувати ЗСУ та разом наближати Перемогу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11