Завершено будівництво магістрального водогону!

На Дніпропетровщині завершилась реалізація одного з наймасштабніших проєктів з будівництва магістрального водогону. Про це повідомив керівник Державного агенства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм. Довжина склала 155 кілометрів.

За словами посадовця, на третій день після вчиненого військами рф теракту з підриву дамби Каховської ГЕС. Через цю катастрофу без води залишились мешканці Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Тому через лічені дні після теракту розпочалися роботи зі створення проєкту нового магістрального водогону. Його реалізація мала на меті забезпечення сталим водопостачанням низки населених пунктів Нікопольщини та Криворіжжя. Паралельно почали будівництво.

Будівельники працювали в режимі 24/7 у надзвичайно складних умовах під ворожими обстрілами. Такого масштабного будівництва за строками та рівнем складності не було за останні 50 років, – акцентував Мустафа Найєм.

Проєкт був реалізований у рекордні терміни – за 9 місяців. Звісно, не обійшлося без труднощів. Так, на початку будівництва головним викликом стала потенційна нестача будівельних матеріалів. Загальна довжина усіх труб склала близько 350 км, проте в Україні знаходилося лише частина — 25%. Тому багато продукції завозили з Румунії, Польщі, інших країн, які допомагали швидко проходити кордон попри всі проблеми з блокуванням експорту.

Ще однією складністю було забезпечення насосів. Спочатку планувалося встановити їх у кількості 12-16 одиниць, але в процесі реалізації робіт їх число зросло до 56.

Виробництво таких насосів займає рік-півтора, але завдяки зусиллям всіх гілок влади та команди Агентства, деякі заводи змогли посунути чергу, і насоси були доставлені в Україну більш швидкими темпами, – пояснив керівник.

На даний момент, як повідомив Мустафа Найєм, водопостачанням з нового водогону вже охоплене Криворіжжя. Мешканці інших населених пунктів, котрі теж були позбавлені водопостачання через дії ворога, отримають воду протягом найближчих тижнів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11