Дніпропетровщина розпочала підготовку до нового навчального року

Наш регіон вже готується до нового навчального року. З цією метою проводяться роботи з облаштування укриттів у ліцеях та гімназіях. Це – необхідна умова для того, щоб у новому навчальному році якомога більше дітей повернулися за парти. Щоб отримали мали змогу навчатися офлайн. Про це повідомив начальник Дніпро ОВА Сергій Лисак.

Як зазначив очільник Дніпропетровщини, наша область є беззаперечним лідером в питанні облаштування укриттів. Наразі в регіоні налічується близько 3 тис. 300 сховищ, з них майже 600 – у школах, ліцеях та гімназіях.

Роботи з облаштування мережі шкільних укриттів розпочалися в 2023 році. Тоді їх число сягнуло майже 150. В 2024 році ми продовжуємо працювати. 29 укриттів вже відремонтовані, у 27 роботи тривають. Також в планах на цей рік – облаштування ще десятка укриттів. Деякі з них будуть відремонтовані завдяки державній субвенції.

За словами Сергія Лисака, обласна влада докладе максимум зусиль задля того, щоб наші діти отримали право на якісну освіту у безпечних умовах.

Варто додати, що в освітніх закладах Покрова протягом минулого року було облаштовано декілька укриттів. Тож наразі перед шкільними колективами стоїть питання про можливість відновлення очного навчання з обовязковим переходом учнів разом з педагогами в укриття під час повітряних тривог. Як це все буде реалізовуватися на практиці, покаже час. Адже тут чималу роль зіграє не тільки бажання школярів чи батьків, освітян, але й загальна безпекова ситуація.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11