За час війни Україна відновила понад 850 об’єктів медичних закладів

Країна-агресорка не припиняє атаки та бомбардування української інфраструктури, зокрема медичних закладів у різних регіонах нашої держави. Разом з тим, тривають роботи з відновлення пошкоджених чи зруйнованих лікарень, амбулаторій, пологових будинків, поліклінік. Про це повідомляють на офіційному сайті Міністерства охорони здоровя (МОЗ).

За інформацією МОЗ, внаслідок обстрілів та атак було пошкоджено понад 1,5 тис. медзакладів, ще 211 – зруйновані повністю та не підлягають відновленню. Найбільших втрат зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі. Крім того, від початку війни росія пошкодила 165 автівок екстреної медичної допомоги, знищила 261 та захопила 125 машин.

Попри таку невтішну статистику, держава докладає максимум зусиль для відновлення медичної інфраструктури.

За понад два роки війни у різних областях України повністю або частково відновлені 869 об’єктів медзакладів. З них 512 відновлені повністю, ще 357 – частково. Це медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо, – йдеться у повідомленні.

Найбільше обʼєктів відновлено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

Пріоритетним завданням для держави залишається відновлення медичної інфраструктури. Адже саме так можливо забезпечити безперешкодний доступ кожного пацієнта до якісної медичної допомоги. Для цього МОЗ разом з партнерами не припиняє роботу над відбудовою медзакладів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11