Міносвіти рекомендує розпочати наступний навчальний рік у серпні. В чому причина?

     Зважаючи на важку ситуацію в енергосистемі, Міністерство освіти та науки України (МОН) надало низку важливих рекомендацій. Вони стосуються закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти. Про це йдеться на офіційному сайті МОН.

     – Наша мета – забезпечити підготовку закладів освіти до проходження нового осінньо-зимового періоду та опалювального сезону з урахуванням можливостей залучення альтернативних джерел енергії та гнучкого графіку освітнього процесу, адаптованого до економного використання енергоресурсів, – наголошують у відомстві.

     У межах підготовки до нового 2024/2025 навчального року МОН закликає дослухатися до низки важливих рекомендацій.

     Для закладів вищої та фахової передвищої освіти:

    • За можливості, розпочати 2024/2025 навчальний рік у першій половині серпня 2024 року (це не стосується студентів перших курсів).
    • Використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року.
    • З середини листопада 2024-го до середини березня 2025 року планувати проведення заліково-екзаменаційної сесії, практичної підготовки, виконання курсових і кваліфікаційних робіт та подовжених канікул. Заняття також можна продовжити в дистанційному форматі.
    • За потреби подовжити освітній процес до кінця липня 2025 року (крім випускних курсів).
    • Провадити освітній процес у традиційному (аудиторному) або змішаному (аудиторно-дистанційному) форматах.
    • У тилових регіонах забезпечити проведення освітнього процесу переважно в аудиторному форматі за погодженням з обласними військовими адміністраціями.
    • У прифронтових та прикордонних областях навчання можна здійснювати в укриттях.

     Для закладів професійної (професійно-технічної) освіти:

    • Якщо можливо, розпочати навчальний рік раніше 1 вересня для учнів ІІ і ІІІ курсів.
    • Використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року. Якщо є потреба, також можливо подовжити освітній процес до кінця липня 2025 року, крім випускних курсів.
    • Організувати навчання в очному форматі за обовʼязкової наявності укриттів. Також передбачається перехід на дистанційну або змішану форму навчання.
    • Якщо виробничу практику неможливо організувати у звичайному режимі, рекомендується використовувати навчальні майстерні, лабораторії. А якщо є потреба і можливості, забезпечити її проходження дистанційно.

     Щодо закладів загальної середньої освіти, то вони теж незабаром отримають рекомендації МОН стосовно підготовки до нового навчального року.

     – МОН активно працює над створенням безпечних та адаптивних умов для проведення освітнього процесу. Дякуємо Силам безпеки і оборони України та нашим енергетикам за можливість працювати та навчатися, зазначають у Міністерстві.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11