В Україні готують проєкт «справедливих» графіків відключення електроенергії

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству енергетики та компанії «Укренерго» розробити проєкт урядової постанови щодо впровадження справедливих графіків відключень світла. Про це посадовець повідомив у своєму телеграм-каналі.

За словами Дениса Шмигаля, наразі в енергетиці спостерігається вкрай важка ситуація:

Через значний дефіцит генерації ми імпортуємо рекордні обсяги електроенергії з Європи. Але навіть вони не може перекрити втрати, завдані енергетиці внаслідок російського терору. Саме через це енергокомпанія змушена вводити графіки погодинних відключень електроенергії як для підприємств, так і для побутових споживачів.

Уряд висловив принципову позицію: графіки вимкнень мають бути раціональними, справедливими та рівномірними. Для цього вже розпочалася робота з розробки проєкту, котрий буде містити перелік критично важливих для держави об’єктів, що потребують пріоритетного електропостачання. Розглядається і черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не входять до переліку критично важливих.

Премєр акцентував, що у нинішній ситуації надзвичайно важлива свідома позиція кожного споживача.

Вдячний всім, хто заощаджує електроенергію, аби світло перемогло темряву, – зазначив посадовець.

Як бачимо, ситуація дійсно серйозна. І нам всім варто з розумінням до неї ставитися. Тому не панікуємо, заряджаємо гаджети та віримо у наших Захисників та борців енергетичного фронту. Адже тільки разом ми зуміємо здолати морок та зустріти Переможний світанок!



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11