Підсумки «Рамштайн»-22: додаткові системи ППО та нові пакети військової допомоги

     20-го травня відбулося засідання Контактної групи з оборони України «Рамштайн». В онлайн-зустрічі взяли участь представники 50 країн-союзників. Українську делегацію очолив міністр оборони Рустем Умєров. Ключовою темою обговорення стала допомога Україні щодо відсічі наступу росіян на Харківщині та інших ділянках фронту. Підсумки заходу на брифінгу підбили міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаних штабів США Чарльз Браун.

     Під час зустрічі міністр оборони України Рустем Умєров поінформував присутніх про оборонні операції ЗСУ на лінії зіткнення, зокрема на Харківщині. Він акцентував на необхідності пошуку швидких та ефективних рішень для відбиття атак рф.

      – За час, що минув від попереднього засідання, ворог суттєво активізував свої атаки, намагаючись розтягнути українську оборону вздовж 1200-кілометрового фронту. Зокрема, з урахуванням наступальних дій противника на кордоні з Харківською областю. Ми стримуємо цей наступ: відновлюємо наявні бойові підрозділи та створюємо нові бригади. Наш пріоритет – важке озброєння. Танки, БТРи, гаубиці, – зазначив Рустем Умєров.

В пріоритеті системи ППО

      – Ми зустрічаємось у момент виклику, путінські окупанти розпочали черговий наступ на територію суверенної України, і сили кремля намагатимуться просуватися далі протягом подальших тижнів у спробах створити буферну зону вздовж українського кордону, заявив Ллойд Остін. – Тож питання протиповітряної оборони буде одним із головних у нашому порядку денному сьогодні. І я закликаю всіх наших шановних союзників і партнерів переглянути свою здатність, щоби надати Україні потенціал ППО, який їй так терміново потрібен.

      За словами глави Пентагону, союзники продовжать докладати зусиль для того, щоб Україна контролювала своє небо. Могла захищати людей та цивільну інфраструктуру далеко від лінії фронту.

      – Партнери України – об’єднані. І ми налаштовані рішуче. Ми продовжимо працювати з країнами доброї волі по всьому світу, щоби підтримати боротьбу України за виживання. І ми продовжимо доводити, чому Україна має значення, – наголосив Ллойд Остін.

США прагнуть перемоги України та поразки росії

      Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер:

      – В цьому конфлікті дві сторони. Одна – росія. Інша – Україна. Ми принципово хочемо, щоб Україна перемогла в цій війні, і ми дали зрозуміти це, зокрема, надавши їй мільярди доларів безпекової допомоги.

Партнери відновлюють арсенал ЗСУ

     За інформацією представників США, в Україну вже надійшла партія військової підтримки.

     До пакету допомоги ввійшли:

    • додаткові боєприпаси для систем ППО NASAMS та Patriot,
    • системи та боєприпаси HIMARS,
    • зенітні ракети Stinger,
    • протитанкові системи Javelin та AT-4.
    • бронетехніка.

      Загалом від початку війни країни-союзники виділили Україні вже понад 95 млрд доларів безпекової допомоги.

Бойові машини піхоти від Нідерландів та «Леопарди» з Іспанії відправлять на підмогу Силам оборони України

     Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен на засіданні контактної групи оголосила про передачу Україні партії бойових машин піхоти YPR-765 вже найближчим часом.

      – Для України такі бронемашини дуже важливі. Вони маневрові, можуть швидко перекидати війська і можуть використовуватися як для розвідки, так і для наступу та оборони, – підкреслила Кайса Оллонгрен.

     Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес також оголосила про відправку в Україну чергової партії танків Leopard. Їх прибуття очікується наприкінці червня.

     Крім того, Іспанія відправить Україні таке військове оснащення:

    • артилерійські боєприпаси 155-мм калібру,
    • нову партію зенітних ракет Patriot,
    • системи протидії дронам,
    • оптико-електронні системи спостереження тощо.

     – Дякую нашим партнерам за неоціненну допомогу. Вчасна та у повному обсязі доставка анонсованої зброї є життєво необхідною. Тільки разом ми зможемо зупинити російську агресію! – підсумував міністр оборони України Рустем Умєров.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11