В «Укренерго» надали пояснення, скільки ще будуть вимикати світло та як потепління вплине на ситуацію?

Зважаючи на досить складну ситуацію у вітчизняній енергетиці, цілком закономірними є питання щодо того, чого очікувати українцям вже найближчим часом. Адже влітку традиційно проводяться ремонтні роботи на обєктах генерації, що впливає на загальний обсяг виробленої енергії. Тобто можливий дефіцит електроенергії, що може призвести до введення в дію графіків погодинних відключень. До чого мають бути готові українці – пояснили в компанії «Укренерго».

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що з підвищенням температури повітря є шанс уникнути відключень електроенергії вночі та зранку.

Щодо того, скільки ще будуть вимикати світло, керівник зазначив, що дана ситуація може повторюватися, вже починаючи з літа.

Наразі в нашій країні спостерігається великий дефіцит виробництва електроенергії. Для того, щоб повернути попередній обсяг, потрібно провести ремонти на електростанціях, але це зробити вкрай непросто, враховуючи величезний рівень пошкоджень через ворожі обстріли. Саме через це система не зможе найближчим часом виробляти достатню кількість електроенергії для заживлення всіх споживачів. Через це можливе періодичне введення в дію графіків відключень, – надав пояснення керівник Укренерго.

Тобто світло можуть вимикати до тих пір, поки не відновиться генерація. Скільки на це знадобиться часу – нікому не відомо. Причому ще треба враховувати й постійні обстріли, від яких залежить цілісність обладнання та об’єктів постачання ресурсу.

Як бачимо, настав той час коли українці мають постійно бути готовими до відключень світла. Для цього – тримати зарядженими всі гаджети, павербанки і намагатись більшість справ виконувати протягом світлового дня. Боротьба триває і на енергетичному фронті, але разом ми маємо вийти з неї переможцями.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11