Щиро вітаємо з Днем вишиванки!

Вишиванка – символ єдності та код української нації, наша гордість та ідентичність. Сьогодні, 16-го травня, ми шануємо її по-особливому, адже українська вишиванка – це не просто вбрання, а й національна святиня, яка зберігає у собі багатовікову мудрість, духовність, культуру та традиції українців, передає їх із покоління до покоління.

З давніх-давен наш народ вірив, що вишиванка є оберегом від усього лихого, тому що в її орнаменті закодовані «життя та воля», «щастя та доля». Вважається, що кожен стібочок, зірочка чи квіточка, вишиті на національному вбранні, мають певне доленосне значення для його власника. Впродовж віків і до сьогодні на свята українці надають перевагу улюбленим вишитим сорочкам, сукням та спідницям, які у своїх візерунках і формах передають національний колорит, красу, неповторність та вишуканий стиль.

Сучасне покоління з гордістю та великою шаною вдягає національне вбрання. Особливо зараз, під час визвольної війни, вишиванка набула сакрального змісту, стала невідʼємним атрибутом державності, свободи і незалежності.

У цей особливий день вишиванка нагадує всьому світові про мужність та незламність української нації, нашу єдність, любов до рідної землі та незгасну волю до Перемоги. Нехай могутня сила вишиванки оберігає наших воїнів від ворожих куль та захищає кожного українця, допомагає нам у боротьбі проти російської ворожої навали.

Зі святом, дорогі колеги, шанові покровчани! Носімо вишиванку на щастя, на долю, на Перемогу та мирне майбутнє нашої рідної, квітучої неньки-України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11