«Споживайте електроенергію ощадливо!», — НЕК «Укренерго». В енергосистемі України – значний дефіцит. Його на собі відчуває і наше підприємство

Станом на 15 травня 2024 року в енергосистемі України спостерігається значний дефіцит. НЕК «Укренерго» змушена застосовувати аварійні графіки відключень як до побутових, так і до промислових споживачів. Заплановано рекордний обсяг імпорту ресурсу з максимальною потужністю. Про це по повідомляють в енергокомпанії.

Через масовані обстріли енергопотужностей України з боку російської армії, дуже багато обладнання щодоби виходить з ладу. Наші енергетики роблять все, від них залежне, аби якнайшвидше відновлювати постачання ресурсу, але далеко не все залежить від їхніх «золотих рук». Заміна пошкодженого потребує певного часу, а кожен з нас хоче бути зі світлом сьогодні, чого реалії воєнного сьогодення гарантувати не можуть. Наприклад, через пошкодження ліній та обладнання знеструмлено 418 населених пунктів в різних куточках України. Більша частина – у Донецькій, Харківській та Сумській областях. Зранку вимушено відключали споживання ідля абонентів всіх регіонів України, зокрема, і Нікопольського району. Наразі ситуація стабілізувалась. 

Якщо говорити про промислові підприємства, до числа яких належить і наш Покровський ГЗК, то до них майже щодня застосовуються обмеження споживання. Це відбувається через брак потужностей в загальній енергосистемі країни. Саме з цієї причини на даний момент на комбінаті розробляються заходи з оптимізації енергоспоживання та забезпечення підрозділів альтернативними джерелами генерації.  

У такій важкій ситуації Україна змушена звертатись по допомогу до країн ЄС. Румунія, Словаччина, Польща, Угорщина та Молдова надають свої потужності для імпорту цінного ресурсу до нашої держави.

«Укренерго» звертається до всіх українців з великим проханням – ОЩАДЛИВО СПОЖИВАТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ. Її розумне використання у кожній домівці та на кожному підприємстві допоможе функціонувати нашій зраненій енергосистемі, яка щодня потерпає від ворожих обстрілів терористичної російської армії.  

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11