14 травня, Дніпропетровщина: Захисники неба відбили нічну атаку шахедів, а Нікопольщина оговтується від обстрілів

     В ніч проти 14 травня ворог атакував Дніпропетровщину далекобійними ударними безпілотниками. Оборонці неба з ПвК «Схід» знищили 4 шахеди: по одному – в Новомосковському та Кам’янському районах, ще два – в Дніпровському. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

     – Близько опівночі звуки війни в області стихли. Відтоді у всіх містах, селах та селищах було спокійно, – зазначив посадовець.

      Микола Лукашук додав, що вдень, 13 травня, безпекова ситуація на Нікопольщині була напруженою. Від самого ранку і до вечора росіяни обстрілювали район дронами-камікадзе і артилерією. Загалом здійснили 17 атак!

      Під ударом опинились Нікополь, Червоногригорівська та Мирівська громади.

    – Через атаки пошкоджено агрофірму, багатоквартирний будинок, 16 приватних осель, 10 господарських споруд, ще одна зруйнована, зачепило авто, 3 теплиці, 2 газопроводи і 3 лінії електропередачі. Головне, що люди не постраждали. В інших громадах області день минув без обстрілів, прокоментував Микола Васильович.

     За інформацією очільника Нікопольської районної військової адміністрації Євгена Євтушенка, з 14 фпв-камікадзе, які ворог спрямував на громади Нікопольщини, Силами оборони України знешкоджено 12.

      Керівник РВА закликає дослухатись до попереджень про небезпеку, при необхідності прямувати до сховища або дотримуватися правил двох стін.

     Дякуємо оборонцям неба та всім мужнім Захисникам за новий день. Попри російський терор не втрачаємо силу нашого духу. Тримаємось, віримо у ЗСУ та разом наближаємо Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11