Корея долучається до будівництва нових енергоблоків АЕС в Україні

     НАЕК «Енергоатом» та корейська компанія Hyundai Engineering and Construction Co., Ltd. (HDEC) домовились про співпрацю. Вона полягає у проєктуванні, будівництві та введенні в експлуатацію нових енергоблоків атомних електростанцій. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

     Згідно з документом, корейські партнери сприятимуть розвитку потужностей для локалізації виробництва обладнання в Україні. У повідомленні зазначається, що досягнуті важливі домовленості щодо процесу будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС, два з яких – за сучасною американською технологією AP1000. Є сподівання на те, що нові енергоблоки дозволять компенсувати потужності Запорізької АЕС, яка наразі окупована російськими військами.

     – Важливо, що разом з корейською стороною ми підписуємо цей меморандум під час війни і, не чекаючи її завершення, рухаємося вперед. Впевнений, що спільно побудуємо в Україні енергетику, яка відповідатиме найкращим світовим стандартам, – акцентував міністр енергетики України Герман Галущенко.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11