В Україні запустили освітню платформу «ПОВІР»

     В Україні презентували безоплатну національну платформу «ПОВІР». Це готовий зручний інструмент для покращення знань з української, англійської, математики, а також розвитку хард- і софт-скілів у школярів. Електронну освітню платформу створила команда EdCamp Ukraine спільно з профільними державними інституціями. Скоро на ній почнуть навчання 2 тисячі учнів, а далі проєкт масштабуватимуть. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

     Зазначається, що через повномасштабну війну велика кількість дітей перейшла на онлайн чи змішане навчання. Це відображається на динаміці й досягненнях наших учнів у різних сферах. Україна зазнає освітніх втрат, учні відстають від однолітків з інших країн на 1,5 — 2,5 років навчання. Про це свідчать дані останнього дослідження PISA.

     Громадська організація EdCamp Ukraine дослідила, наскільки в українських школярів розвинені комунікабельність, стресостійкість, допитливість, емоційний інтелект. Саме ці навички допоможуть їм реалізуватися в майбутньому, створювати власні проєкти чи запускати бізнеси.

      – Подолання освітніх втрат, розвиток софт- і хард-скілів – це той виклик, який треба долати вже зараз. Не чекаючи закінчення війни, – підкреслив Михайло Федоров, Наша ціль на найближчий рік – забезпечити максимальній кількості дітей можливість безпечно навчатися в очному форматі. Ключова умова для повернення – укриття. Уряд уже розподіляє кошти державної субвенції та скоро розпочнеться ремонт і побудова укриттів.

      Перейти на платформу «ПОВІР» можна за посиланням: https://povir.in.ua/

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11