Покровчанка Єлизавета Литвиненко розпочала підготовку до Олімпіади-2024

Наша спортивна зірочка, дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко виступила у складі збірної України на Чемпіонаті Європи з дзюдо, котрий відбувся 25-27 квітня в Загребі (Хорватія). Про це повідомляється на на Офіційній сторінці Федерації дзюдо Дніпропетровської області.

Ліза провела чотири сутички, дві з яких виграла, а у двох інших поступилася представницям Німеччини Вагнер та Боем. Попри це, наша землячка завершила Чемпіонат Європи, продемонструвавши 5 результат та увійшовши до складу найсильніших дзюдоїстів Старого Світу.

Як зазначив Президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк, участь в Чемпіонаті Європи стала контрольним стартом для Єлизавети Литвиненко. Адже саме вона зуміла блискуче виконати критерії відбору у ваговій категорії до 78 кг та завдяки кращому результату на Євро-2024 відірвалася від іншої української спортсменки, котра теж претендувала на участь в Олімпіаді, Юлії Курченко в олімпійському рейтингу майже на 500 очок. Саме завдяки більшій кількості балів покровчанка виборола можливість взяти участь в Олімпійських іграх-2024, які цьогоріч відбудуться у Парижі, столиці Франції. Варто зазначити, що для 20-річної Єлизавети Литвиненко Олімпіада-2024 стане дебютною у її спортивній кар’єрі.

Вітаємо нашу землячку та віримо, що попереду у неї чимало спортивних Перемог!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11