Медиків Дніпропетровщини вчать надавати кваліфіковану психологічну допомогу

     Чотири тисячі сімейних лікарів, терапевтів та медсестер Дніпропетровської області пройшли спеціальні курси з надання первинної психологічної допомоги. Навчання відбувалося за програмою mhGAP. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

     У першу чергу медиків вчили розпізнавати проблему. При цьому тактовно та ефективно комунікувати з пацієнтом і його родиною. Лікарі можуть вести нескладні випадки, а за необхідності – направляти до профільного спеціаліста.

     – Війна відбивається на ментальному здоров’ї. І не лише тих, хто на фронті. А й цивільних мешканців. Люди відчувають тривогу, частіше виникають депресивні стани. Виявити проблему тепер можуть і сімейні лікарі, терапевти, медсестри. Це важливо, адже саме до цих фахівців люди звертають найперше, – зазначила в.о. заступника директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Світлана Росточило.

     Дізнатися адреси амбулаторій, де надають психологічну допомогу можна у контакт-центрі за телефоном 16-77, або на сайті Національної служби здоровʼя України за посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-psychiatry

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11