В області діють обмеження на рибальство

     На Дніпропетровщині розпочалися щорічні нерестові обмеження на вилов риби. Відтепер мешканцям доступна лише любительська риболовля, під час якої дозволяється використовувати не більше двох гачків або спінінг з однією штучною приманкою. Максимальний улов – 3 кг + одна рибина бонусом. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

      Обмеження в області триватимуть до трьох місяців – в залежності від водойми, але не довше 30 червня.

     Порушникам доведеться сплатити штраф за заподіяну шкоду у розмірі до 680 грн. Також за кожну рибину визначена додаткова вартість компенсації.

     – За плітку чи краснопірку потрібно віддати понад півтори тисячі гривень. А найдорожче обійдеться сом – більше 5 тисяч гривень, – зазначають в ОВА.

     Кримінальна відповідальність передбачена для тих, хто під час нересту займатиметься промисловим виловом. Розмір стягнень становитиме до 51 тисячі гривень або обмеження волі до 3 років, з конфіскацією знарядь та всього вилову.

      Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись тимчасових обмежень. Адже нерест відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих обсягів риби.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11