У ніч на 31 березня Україна перейде на літній час

     Цими вихідними, в ніч з 30 на 31 березня, Україна перейде на літній час. Отже, в останню неділю березня о третій ночі стрілки годинника переведуть на одну годину вперед. Відповідно доба буде на годину коротшою.

      Смартфони та інші гаджети автоматично переходять на новий час щосезону, а от будильники, механічні годинники та кнопкові телефони потрібно перевести вручну.

      Дослідження вказують на те, що переведення годинника на літній час дається значно важче, на відміну від «зимового переходу», та може негативно впливати на загальний стан здоров’я багатьох людей. Внаслідок недосипання зʼявляються дратівливість, перепади настрою, депресія, збільшується ризик серцево-судинних захворювань. Через зміну часу потрібно наново налаштовувати свій ритм життя. Найгірше переведння годинника переносять люди похилого віку і діти.

     Прості поради, які допоможуть зменшити негативний вплив на організм від переведення годинників:

      1. Лягайте спати раніше. Підготуйтесь до переведення часу заздалегідь. Для цього можна щодня на 10-20 хвилин зміщувати процес засинання та пробудження. Лікарі радять після пробудження ще трохи полежати, щоб адаптувати організм до нового часу. Подаруйте собі кілька хвилинок лінощів.

      2. Дотримуйтесь режиму харчування. Прийоми їжі, як і сон, за кілька днів до переведення варто довести до того часу, який буде наступного тижня.

      3. Більше рухайтеся, гуляйте на свіжому повітрі, приймайте «сонячні ванни». Сонячне світло позитивно впливає на функції головного мозку і вегетативної нервової системи, яка регулює роботу всього організму. Саме тому прогулянки пішки у сонячну погоду не просто розвивають м’язи ніг, а й тримають в тонусі весь організм, підіймають настрій та надають енергії.

      4. Відкладіть важливі справи та відпочиньте. У цей період потрібно спробувати мінімізувати психологічний тиск, пом’якшити свій графік та не планувати нічого важливого, оскільки зараз важко на чомусь сконцентрувати увагу. За можливості, не сідайте за кермо у перші дні після переведення годинників.

      Отже, не забудьте перевести годинники у неділю, 31 березня. Бережіть своє здоров’я та налаштовуйтесь на позитивний літній настрій.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11