13 березня, Дніпропетровщина: окупанти завдали ракетного удару по Кривому Рогу: 4 людини загинули, понад 40 – поранені

Вчора надвечір ворог скерував ракети на мирний Кривий Ріг. Внаслідок влучання виникли пожежі у двох багатоповерхівках. Одразу ж була розгорнута пошуково-рятувальна операція. Про це доповів голова Дніпро ОВА Сергій Лисак.

Пошуково-рятувальна операція тривала декілька годин. Надзвичайники обстежили всі квартири понівечених будинків та врятувати девятьох тамтешніх мешканців. Але, на жаль, є загиблі та постраждалі. За уточненими даними, загинуло 4 людини, поранення отримали 44 мешканці міста, з них 12 дітей.

айменшим постраждалим від російського терору немає й року: це 2-місячний хлопчик та 11-місячна дівчинка. У медзакладах продовжують залишатися 20 постраждалих, четверо дорослих та двоє дітей у важкому стані.

У місті пошкоджені зо два десятки багатоповерхівок, по 2 садочки та школи, підприємство, адмінбудівля, магазин, склад, понівечені авто.

Дякую всім, хто допомагав місцевим у найстрашніші миті. Рятувальникам, лікарям, кінологам, поліцейським, психологам, волонтерам. Працювали сотні фахівців. Й зараз там розгорнуті пункти незламності, оперативні штаби. На місці благодійники, до яких можна звернутися по будматеріали та гуманітарку, – зазначив керівник області.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора, 12 березня, безпекова ситуація на Нікопольщині теж була напружена:

Окупанти знову атакували Нікопольський район. Запустили 3 дрони-камікадзе та обстріляли з артилерії. Били по райцентру та Марганецькій громаді. На щастя, обійшлося без руйнувань та постраждалих. Було гучно і в Синельниківському районі. Ворог поцілив по сільськогосподарському підприємству. Але все добре, ніхто не постраждав.

Очільник Нікопольської РВА Євген Євтушенко закликав мешканців прибережних громад району дослухатись до попереджень про небезпеку протягом дня та оперативно переходити в безпечні місця.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11