На Нікопольщині створили комендатуру

Спільним наказом Дніпропетровської обласної військової адміністрації та Оперативних угрупувань військ “Харків”, “Херсон”, “Запоріжжя” було створено комендатуру Нікопольського району та призначено її керівника. Про це повідомив начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

Комендатура створена для контролю за порядком, дисципліною та внутрішніми справами в певному місці. Тобто мета встановлення такого правового режиму полягає у збереженні життя та безпеки людей, запобіганню терористичних актів та диверсій, забезпеченню публічного порядку.

На посаду керуючого комендатурою призначено начальника Нікопольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковника Сергія Дарєєва.

Згідно з наказом, відтепер на Нікопольщині будуть діяти наступні правила:

  • встановлюється особливий режим в’їзду та виїзду з району;

  • обмежується свобода пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства;

  • впроваджується перевірка документів та огляд речей на строк дії воєнного стану.

Відтепер, повноваження військовослужбовців будуть визначені не тільки основними нормативно-правовими актами, але й безпосередньо наказами коменданта Нікопольського району. Він уповноважений визначати конкретні завдання, обов’язки та права осіб, які здійснюють, зокрема, вручення повісток військовозобов’язаним.

Варто зазначити, що уповноважена особа, яка визначена в наказі коменданта, має право:

  • вимагати у людини пред’явлення документів, що посвідчують її особу та підтверджують громадянство України чи спеціальний статус,

  • вручати повістки в будь-якому місці,

  • проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян.

У разі відсутності у людини документів, якщо вона ще й вчиняє опір уповноваженим особам (військовослужбовцям), заважає їм виконувати визначені наказом коменданта завдання, вони мають право затримувати її в порядку, передбаченому Кодексом України про адміністративні правопорушення та іншим законодавством.

При цьому не допускається порушення прав громадян, визначених іншими нормативно-правовими актами!!!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11