В Україні масштабують виробництво наземних роботів для Сил оборони

     В Україні починається масове виробництво роботизованих наземних платформ. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

      За його словами, на полігоні успішно пройшли випробування понад півсотні комплексів. Це платформи-камікадзе, турелі, платформи, які знищують позиції й техніку ворога, мінують, розміновують, евакуюють поранених та підвозять боєприпаси на позиції.

   Очікується, що вже за кілька місяців ці високотехнологічні засоби будуть на полі бою. Сотні різних платформ закуплять через UNITED-24.

    – Основна мета наземних роботів – мінімізувати участь людини на полі бою. Це допоможе зберігати життя і здоров’я українських воїнів. Наземні роботизовані комплекси стануть наступним геймчейнджером цієї війни, яким вже є дрони. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога, – зазначив Михайло Федоров.

     За інформацією міністра, на платформі Brave1 зареєстровано понад 140 роботизованих систем, 96 з них пройшли оборонну експертизу, 14 розробок кодифіковано за стандартами НАТО. Частина цих роботів уже працює на фронті.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11