Український фільм «20 днів у Маріуполі» вперше в історії отримав «Оскар»

Вітчизняний фільм «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова здобув найвищу кінопремію «Оскар» як найкращий повнометражний документальний фільм. Це перший український фільм, який отримав «Оскар». Про це повідомляє новинний сайт «Українська правда».
Авторами фільму стали Мстислав ЧерновЄвген Малолєтка та Василіса Степаненко, які останніми, як українські журналісти, працювали в обложеному Маріуполі. Сюжет стрічки висвітлює події початку повномасштабного вторгнення, коли країна-агресор почала нищити мирні міста України. Зокрема, зображуються перші дні облоги Маріуполя. Кінокартина містить кадри російських обстрілів та бомбардування пологового будинку. Так, перед світовою спільнотою викриваються воєнні злочини та тероризм рф.
Стрічка «20 днів у Маріуполі» стала третім українським фільмом, що був номінованим на «Оскар» за 96 років існування кінопремії.
– Це перший український «Оскар» в історії. Але я хотів би ніколи не робити цей фільм, не виходити на цю сцену, і хотів би, щоб росія не нападала на Україну. Якби я міг обміняти нагороду на те, щоб росія не окупувала наші міста, не вбивала десятки тисяч моїх співвітчизників, – заявив після вручення режисер Мстислав Чернов.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11