26 лютого, Дніпропетровщина: ворожа атака на Дніпро та обстріли Нікопольщини: є загиблий, постраждалі та суттєві руйнування

25-го лютого російські терористи масовано били по Нікопольщині та атакували Дніпропетровщину з повітря. Якими стали наслідки ворожих атак, доповів голова Дніпро ОВА Сергій Лисак.

За словами посадовця, ввечері ворог цілив дроном-камікадзе, важкою артилерією та з РСЗВ «Град» по райцентру, Покровській сільській та Мирівській громадах. Внаслідок атаки пошкоджене підприємство, побиті будівлі й авто.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора, 25 лютого, вдень безпекова ситуація в регіоні теж була напружена:
– Окупанти знову тероризують мирних людей. Ворожий безпілотник вбив 57-річного чоловіка у Нікополі. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого.
Загалом за день по району випускали дрони-камікадзе та обстріляли з артилерії. Били по райцентру та Марганецькій громаді. Пошкоджено підприємство, дві вантажівки, автобус, 14 будинків, 4 господарські споруди, сонячні панелі, гаражі та лінії електропередачі.

Окрім того, за словами Сергія Лисака, минулої ночі в регіоні працювали сили ППО, знешкоджуючи ворожі повітряні цілі. Результати їхньої роботи наступні: оборонці неба приземлили 1 ракету у Синельниківському районі та ще 2 – у Дніпрі. У Новомосковському районі знищили 2 БпЛА, в Дніпровському – 3.
Керівник області також надав уточнену інформацію щодо вчорашньої атаки на Дніпро:
– У житловому секторі обласного центу пошкоджені 10 приватних будинків, кілька авто. Постраждали чоловіки 41 та 49 років та жінки – 20 та 60 років. Всі вони у лікарні. Також через падіння уламків ворожого залізяччя вибиті вікна у трьох п’ятиповерхівках та виробничих будівлях одного з підприємств.

Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко доповів, що у понеділок, 26 лютого, ворог розпочав обстріл району з самого ранку. Під удар потрапила Мирівська громада. Наслідки наразі з’ясовуються. Посадовець наголосив на тому, що протягом дня є висока ймовірність обстрілів по всій береговій лінії та закликав мешканців дослухатись до попереджень про небезпеку.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11