Два роки повномасштабної війни: протистояння, єднання, підтримка, маленькі перемоги та великі втрати

24-го лютого 2022 року ми всі прокинулись в новій жахливій реальності. Саме того лютневого дня на нашу землю прийшла війна. Звісно, ніхто б і подумати не міг, що страшні сторінки історії знову повторяться, і на нас нападе колишній «братній» народ. Але як би там не було, українці знову розпочали боротьбу за свою волю та незалежність. Кожен окремо та всі разом. З того дня ми тримаємо свій фронт, і маємо одну на всіх мрію – нашу Перемогу.

Не стояв осторонь глобальних подій, які відбуваються в державі, і наш гірничо-збагачувальний комбінат. З перших днів повномасштабного вторгнення підприємство долучилося до допомоги тим, хто, взявши до рук зброю, став до лав ЗСУ, на захист Батьківщини.

Волонтеримо і донатимо. За ініціативи адміністрації підприємства, практично з перших днів війни ми почали збирати кошти та купувати необхідні речі для колег-Захисників: бронежилети, турнікети, аптечки, а пізніше — тепловізори, системи нічного бачення та дрони. Спільними зусиллями трудового колективу та профспілкового комітету за два роки повномасштабного вторгнення було здійснено волонтерську допомогу ЗСУ на суму понад 40 млн грн. Окрім того, на фронт відправили 28 одиниць техніки від комбінату, що допомагає воїнам протистояти ворогу.

Підтримуємо військових матеріально. Попри законодавчі рекомендації про можливу відмову роботодавця від виплат середньої заробітної плати військовослужбовцям, комбінат продовжує виконувати це зобов’язання. Щомісячна сума, яка спрямовується на заробітну плату Захисникам, перевищує 8 млн грн.

Болючі втрати: їх уже 15…  КРАВЧЕНКО Олег, ЧІЧІКА Іван, КАРПОВ Віталій, ДАНІЛОВ Олександр, ВІТРЕНКО Сергій, СІРЕНКО Костянтин, ЛОБАНОВ Андрій, ОТРІЩЕНКО Микола, ТАРАНЕНКО Сергій, МАТУШКО Віктор, ПРИХОДЬКО Олександр, ПРИХОДЬКО Андрій, БОЙКО Ігор, ЗАХОДА Андрій, МИРОНОВ Михайло… Це прізвища Героїв, які працювали на нашому підприємстві за мирного життя, а під час війни пішли захищати Батьківщину. За її незалежність та свободу кожного з нас віддали найцінніше – своє життя. Вічна пам’ять Героям…

Наша кров уже «воює». Майже два роки, практично з самого початку війни, підприємство тримає і донорський фронт. Автобус комбінату безкоштовно возить всіх бажаючих донорів з Покрова до Нікопольського центру переливання крові. Таким чином наші працівники, їх рідні та знайомі поповнили банк крові України вже на 594 дози.

Забезпечуємо водою. Одним з найважчих викликів війни став підрив росіянами дамби Каховської ГЕС. Ця величезна біда, яка позбавила мешканців регіону та міста централізованого водопостачання, об’єднала наші зусилля. Саме колектив комбінату зіграв ключову роль у будівництві та запуску в роботу резервної насосної станції, яка постачає воду до міста.

Не менш важливою благодійною місією підприємства стала організація підвезення питної води. Вона видається безкоштовно як для працівників комбінату, так і для всіх мешканців міста.

Такими були важкі два роки цієї клятої війни… На жаль, вона продовжується, а ми повинні і надалі триматись, гуртуватись і рухатись тільки вперед. Кожен з нас за цей період пережив свою історію, сповнену болю, страждань, страху і гордості. Гордості за те, що, незважаючи ні на що, ми боремось і захищаємо своє. Ми дякуємо кожному воїну-герою і понад усе прагнемо дійти до Перемоги. Бо хочемо жити на своїй, рідній землі, говорити своєю солов’їною мовою і дивитись, як наші діти радіють сонечку на просторах вільної і мирної України.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11