В Україні створили платформу для дистанційної евакуації військових з поля бою

     Учасники кластера для розвитку військових технологій в Україні Brave-1 розробили транспортер із дистанційним керуванням для евакуації поранених із поля бою. Новинка дістала назву FoxTac. Дослідні зразки успішно пройшли попередні випробування. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
     – Система повного приводу FoxTac дає змогу їздити важким бездоріжжям як на колісному ходу, так і на гусеничному. Платформа захищена від бруду й легко рухається важким бездоріжжям. Дистанція керування – до 700 метрів, запас ходу – до 10 км. Тобто оператор може керувати розробкою, будучи в безпеці і надаючи команди з порятунку пораненого,– розповів посадовець.
     Михайло Федоров закликав тих, хто має власні розробки, долучатися до Brave-1, аби підсилювати українських військових. Він також акцентував на тому, що державний кластер підтримує розробників на всіх етапах – від організації випробувань та подання заявки на грант, до допомоги з кодифікацією за стандартами НАТО.
     За словами Федорова, розвиток технологій – одна з ключових задач нашої країни в цій війні та спосіб зберегти якомога більше життів українських Захисників.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11