Дніпрянка передала на ППО 300 тисяч гривень, отримані за вишиту мапу України

Днями на аукціоні була продана унікальна вишита картина. Це мапа України, складена з різноманітних вишиваних узорів, притаманних кожному регіону. Про це повідомляє «Дніпро вечірній».
Вишила картину дніпровська майстриня Євгенія Бурхан. На це пішло 7 місяців. Мистецький витвір складається з 61 тисячі хрестиків.
– З початку війни я почала вишивати, щоб чимось заспокоюватись. Першою роботою був вишитий портрет Т. Г. Шевченка. І так я якось набирала обертів і зустріла дуже гарну схему України та вирішила її вишити. Було дуже страшно починати, але я наважилась. Таким чином, втілила в життя масштабний проєкт. На великому полотні зобразила мапу України, яку я вишила унікальними орнаментами. Кожен з них притаманний певному регіону. Для своєї роботи використовувала традиційні українські кольори: червоний, чорний, зелений, синій, жовтий. Кордони регіонів зображала синьою ниткою, – розповіла майстриня.
Свою роботу жінка вирішила не залишати собі, а продати на аукціоні. Її придбали за 300 тисяч гривень.
– Всі виручені від продажу кошти будуть спрямовані на потреби протиповітряних сил Дніпропетровщини. Я знаю і вірю, що наша Україна зовсім скоро буде така ж квітуча, як на картині! – впевнена Євгенія Бурхан.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11