Масована ракетна атака на Україну. Що відомо на цю мить?

     П’ятеро людей загинули, ще щонайменше 40 постраждали. Такі наслідки ранкової ракетної атаки по Україні станом на 08:45. Ці дані наводить ДСНС України, інформація постійно оновлюється.

     Під удар російських терористів потрапили Київська, Дніпропетровська та Харківська області.

      – Рятувальники обстежують пошкоджені будівлі, розбирають завали. На місцях працюють психологи. Слідчі поліції ретельно фіксують ці злочини. Чергова атака терористів, яка забрала життя та залишила сотні людей без осель. Ось справжні наміри росії: щоденний терор цивільних, – зазначають в ДСНС.

     У Павлограді Дніпропетровської області одна людина загинула, є постраждалі. Про наслідки ранкової ракетної атаки окупантів повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак:

      У Павлограді на цю хвилину 1 загиблий. Ще одному чоловікові медики зараз надають усю необхідну допомогу! Він живий.

     У місті пошкоджені інфраструктура, дві школи та 8 багатоповерхівок. У Павлоградському районі уламки збитої ракети понівечили приватні будинки та сонячні панелі.

     Російські війська сьогодні вранці завдали комбінованого удару по Києву. Зафіксовані пошкодження у різних районах, є постраждалі.

      За даними КМВА, внаслідок ракетної атаки у Святошинському районі Києва зафіксовано загоряння припаркованих автомобілів. Загорілося і в кількох квартирах житлового будинку в Соломʼянському районі. Вже відомо про трьох постраждалих.

     На Харківщині є загиблі і поранені, серед них – діти. Окупанти били по району житлової та цивільної забудови у Харкові. Про це написав начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

     За його словами, внаслідок обстрілів сталася повна руйнація підʼїзду багатоквартирного будинку. Рятівники розбирають завали, щоб знайти під ними людей.

     Також внаслідок ракетних ударів рф у передмісті Харкова пошкоджений і горить газопровід.

     – Пошкоджені житлові будинки в приватному секторі. За попередніми даними, осколкові поранення там отримали діти, постраждала також одна жінка. В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей, – написав Сергій Болвінов.

     Додаткові деталі обстрілу повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов:

     – 28 людей отримали поранення внаслідок ударів по Харкову. Дані оновлюються. Медики продовжують надавати допомогу. 2 жінки, 56 та 40 років, на жаль, загинули. Окупанти вдарили виключно по цивільній інфраструктурі: зруйновані житлові будинки, знищені цивільні автомобілі. Черговий акт тероризму!

      Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник уточнив, що вранці ракетні удари по місту росіяни завдавали двічі:

      – Близько 4:00 ранку путінські рашисти завдали удару по місту ракетами, тип яких встановлюється. Запуск здійснювався з боку населеного пункту Борисівка. Як завжди, ціллю терористів стала житлова цивільна інфраструктура та мирні мешканці. Є влучання у житлові приватні будинки, де постраждалі люди, серед яких — діти. Крім того, окупанти вдарили по дитячому об’єкту у Балаклії. Близько 7:14 ранку. Терористи запустили по місту ракети Х-22 з Курська.

     Посадовець наголошує, що російські окупанти вміють воювати виключно з цивільними:

      Не маючи жодних успіхів в кривавій путінській кампанії, вони обирають для себе відповідні цілі у вигляді житлових будинків, як сьогодні у Київському районі нашого міста.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11