Дніпропетровщина й надалі облаштовуватиме житло для переселенців

Багато людей, котрі були змушені тікати від війни, знайшли прихисток у нашому регіоні. Цього року обласна влада планує збільшити кількість житла для переселенців, котрих налічується вже майже 400 тисяч. Про це розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.
Як повідомив очільник області, більшість переселенців, які мешкають на Дніпропетровщині, орендували житло власним коштом. Є й такі, кого прийняли у себе жителі регіону. Їм держава компенсує витрати на комунальні послуги у межах програми «Прихисток».

На даний час в регіоні існує понад 150 місць тимчасового проживання для переселенців. Це переважно гуртожитки навчальних закладів та підприємств, а також модульні містечка та домівки від бізнесу. Найбільше їх розміщено у Дніпровському та Криворізькому районах.
– Нещодавно разом з громадами в обласній військовій адміністрації визначили ще 67 додаткових приміщень для облаштування житла вимушеним біженцям. В будівлях планується провести ремонти. Через великий обсяг робіт, які треба виконати, ОВА зараз працює над залученням міжнародних організацій до надання допомоги, – акцентував Сергій Лисак.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11