Українська енергосистема гідно витримала випробування морозами

В період сильних холодів енергетична система України продемонструвала свою стійкість. Вона змогла на «відмінно» скласти цей непростий «іспит». Про повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
За словами посадовця, ситуація у вітчизняній енергосистемі в 2024 році краща, аніж в минулому. Адже в аналогічний період 2023 року забезпечення населення енергією зменшилося на 60% практично в усій країні. Зараз же, коли пройшла половина січня, котра була дуже морозною, завдяки гідній підготовці до опалювального сезону, проблем з енергопостачанням в нашій державі не було. Також енергетичні об’єкти в цей період практично не страждали від ворожих обстрілів. До того ж, українські об’єкти генерації у 2024 році набагато краще захищені від обстрілів, ніж раніше: мають запас резервних автотрансформаторів і теплогенераторів.
– На даний час ситуація контрольована, у нас є певний запас міцності, планових відключень не очікується, – акцентував прем’єрміністр.
Глава «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що зараз відбувається відновлення енергооб’єктів, котрі були пошкоджені внаслідок ведення бойових дій. А ті аварії, котрі відбувалися в енергосистемі через сильні снігопади та обриви проводів, були оперативно ліквідовані здебільшого протягом доби.
Міністр енергетики Герман Галущенко додав, що під час піку морозів Україні вдалося обійтися без аварійної допомоги з Євпоки.
– Українські енергетики впоралися з усіма погодними викликами самостійно. Тому нам не довелося звертатися за допомогою до партнері, – пояснив міністр.
Віримо в наших незламних героїв енергетичного фронту та дякуємо їм за те, що несуть світло та тепло в кожну українську оселю!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11