Небезпечні псевдо-листи від «Укрпошти». Як не потрапити на гачок до аферистів?

Останнім часом українці почали отримувати сумнівні повідомлення від імені «Укрпошти», де написано, що начебто посилка затримана через відсутність номера або неправильну адресу доставки. Та насправді це чергова шахрайська схема. Про це повідомляють на офіційному телеграм-каналі національного поштового оператора.

 

Таким чином, за допомогою підставних повідомлень про проблеми з посилками хакери змушують людей переходити на небезпечні сайти, за допомогою яких шахраї викрадають особисту інформацію користувача (логіни та паролі). А далі зловмисники можуть легко привласнити кошти з банківських карток, прочитати листування або завантажити файли, що містять важливі персональні дані.
Для того, щоб не стати жертвою інтернет-шахраїв, «Укрпошта» радить дотримуватись нескладних правил:

  • У жодному разі не відкривати сумнівні повідомлення, не переходити за вказаними в них посиланнями та взагалі одразу ж їх видаляти. Єдиними офіційними сайтами Укрпошти є https://www.ukrposhta.ua/ua та інтернет-магазин: https://postmark.ukrposhta.ua/
  • Отримувати дані про надходження посилки лише на офіційному сайті Укрпошти або у застосунку.
  • Перевіряти правильність URL-адреси сайту перед введенням даних – навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на шахрайський сайт.
  • Не повідомляти стороннім людям коди-підтвердження.
  • Не відкривати повідомлення, які ви вважаєте підозрілими.

Якщо ж ви ввели свою персональну інформацію або дані платіжних карток, слід терміново звернутися до технічної підтримки вашого банку.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11